Podzim na talíři. Připravte si luxusní oběd z lokálních surovin

Podzim na talíři. Připravte si luxusní oběd z lokálních surovin

Listopad je v plném proudu a pestrý podzim září za okny v celé své kráse. Popusťte uzdu fantazii a promítněte jeho nádherné barvy i do svého menu. Vsaďte na báječné recepty, které lze snadno přichystat i z českých surovin. Dejte šanci plodům, které máme jednoduše po ruce, ukázat, co všechno umí. Uvidíte, že kombinace, s kterými lze čarovat, vás ohromí!

Dýňová polévka s čerstvým kravským sýrem a špenátem

 

Cibuli zpěníme na lžíci másla, přidáme pokrájený česnek a zarestujeme. Poté zalijeme vývarem a necháme projít varem. Vložíme na kostky nakrájenou a oloupanou dýni. Vaříme do změknutí. Směs osolíme, přisladíme a přilijeme smetanu. Necháme projít varem a svaříme na potřebnou konzistenci, posléze rozmixujeme v blenderu do hladka. Čerstvý kravský sýr rozdrobíme na menší kousky. Čerstvý špenát krátce prohodíme s přepuštěným máslem v nahřáté pánvi. 

Recept vznikl ve spolupráci s šéfkuchařem Lukášem Nevyjelem z restaurace Nota Bene. 

Další recepty obědového menu: