Siven s marinovanou zeleninou a koprovou pěnou

Siven s marinovanou zeleninou a koprovou pěnou

 

Filety ze sivena osušíme kuchyňskou utěrkou a osolíme. Do pánve dáme přepuštěné máslo a opékáme na něm sivena kůží dolu přibližně dvě minuty. Do druhého rendlíku nalijeme vodu s octem v poměru 3:1, přidáme sůl, cukr a dáme vařit. Květák rozebereme na malé růžičky, cuketu a cibuli nakrájíme na přibližně stejně velké kostky. Zalijeme horkým připraveným lákem a necháme marinovat. Dále si v hrnci svaříme drůbeží vývar na zhruba na polovinu a přidáme do něj čerstvou smetanu. Vše společně povaříme a přelijeme do blenderu. Přidáme ještě čerstvý kopr a mixujeme do hladka. Rozmixovanou tekutinu přelijeme do láhve na šlehačku. Scedíme si připravenou a namarinovanou zeleninu. Sivena i zeleninu dáme do hlubokého talíře a překryjeme koprovou pěnou.

Recept vznikl ve spolupráci s šéfkuchařem Lukášem Nevyjelem z restaurace Nota Bene.